top of page

POPÜLER YAZILAR

Spiral Ne Duydu?: 2022

Spiral ekibinden nağmeler.

Junji Ito - Whispering Woman (Ma no Kakera)

Geçen sene olduğu gibi, bu sene de durum vahim.




Mark Lanegan – Bubblegum (2004)



"Bak, başardım. 2022 bitti ve istediğim her şeye sahibim. Bütün doğru seçimleri yaptım ve seni buldum.


Bahçe duvarının üstünde haç şeklinde bir çatlak var. Şans eseri, tam göz hizamda. İçeri baktığımda seninle paylaştığımız bütün anları görüyorum. Sabaha karşı, yabancı tavanların altında, herkes uyurken kısık sesle birbirimize günah çıkarıyoruz."





Lana Del Rey - Ultraviolence (2014)



"Her dinleyişimin kelimelerimi kifayetsiz bıraktığı, yıllardır dinlemelere doyamadığım fakat bu yıl bir ayrı sardığım albüm. Gün ağarırken çıktığım sahil yürüyüşümde bana eşlik eden denizin o huzurlu sesi gibi: hüzünlü bir karanlık, aşk, hayal kırıklığı, kaos, göz yaşı, yalnızlık…"





Heaven Shall Burn - Pillars of Serpents (2022)



"Niyesi yok, canım istedi dinledim."





MIAVA - Every Heart is a Beating Piece of Shit (2013)



"2022 bir sürü şeyin yaşandığı ama ne yaşandığını anlamadığım bir yıldı. 2023 oldu hala da anlamıyorum."





Portishead - Dummy (1994)



"2022 "olmasaydı da olurdu" bir yıldı. Bunu sene içinde her hissettiğimde de şehir değiştirmeye, özellikle de ruh halim ile güzel bir sinerji yakalayabildiğim Ankara'ya gitmeye çalıştım. Ankara'ya bu sene içindeki ilk gidişimde kafam yine yıkıntıdan farksız olduğu için yolda sakin bir şeyler dinlemeye karar verip en kibar playlist'imden Portishead - Wandering Star'ı açtım. "Ulan," dedim, "bu baya güzel şarkı ya. Albüme de bir bakalım neymiş?".


Çok pis içime işledi her şarkı ayrı ayrı. Sene boyunca da şehir dışı yolculuklarıma Portishead - Dummy'yi baştan sona dinleyerek başladım. Albümden hala favorim Wandering Star bu arada."





Jack White - Fear of the Dawn (2022)



"Jack White acayip acayip işler deneyip durduk yere gönlümü çalmaya devam ediyor. Sadece bir Jack White albümü olarak değil, karantinada yazılıp kaydedilmiş bir eser olarak da ilginç özelliklere sahip. Her zaman aynı ama hep çok farklı 🥰."





Ben Howard - Depth Over Distance (2011)



"Yazılacak bir kaç şarkı daha var ama geçen yılımın çoğunu Ben Howard ile geçirdim diyebilirim. Ben Howard’ı keşfetmemin çok garip bir hikayesi var. Ama bazı hikayeler vardır, asla yatakta anlatılmaz."





Atakan Kayman

Kapsuka - Kapsuka (2022)



"Bir gün İstanbul'a geldim kuzenimde kalıyorum, uykusuzluktan ayakta duramayacak haldeydim ve salonda yatıyordum. Salondaki ses sisteminden de kuzenim bu albümü açmıştı. Yarı uyur hâldeyim, ilk şarkıdan girdik, 1:33'te de beklemediğim o blast beat geldiği anda yerimden fırladım "hassiktir???" diye, albüm sonuna kadar uyku muyku kalmadı. Math Rock niyetine en fazla Covet falan dinlemiş biri olarak çok şaşırttı beni bu albüm, 2022'nin son obsesyonu oldu benim için. Dinleyiniz dinletiniz."





Charles Bradley - Change for the World (2016)



2022, bir şeyleri yoluna sokmaya çalıştığım ama bir şekilde benim sürüklenerek ilerlediğim bir yolculuk oldu.


 

(Yazıdaki şarkıların bulunduğu Spotify çalma listesine Spiral Ne Duydu?: 2022 üzerinden ulaşabilirsiniz, teşekküre gerek yok.)


SON YAZILAR

bottom of page